Text Size

Beszámoló a „Kispályás Labdarúgó Emléktorna” rendezvényről

Kedvezményezett: Kállósemjéni Polgárőr Egyesület
4324 Kállósemjén, Kossuth u. 112.
Támogatás összege: 999.999.- Ft
Ügyfél azonosító szám:1003806238
Támogatási azonosító:1625306667

A Kállósemjéni Polgárőr Egyesület 2014. augusztus 22-én tartotta „Kispályás Labdarúgó Emléktorna” elnevezésű rendezvényét a Kállay Kúria parkjában, vagy közismert nevén a Kastélykertben.
A futballtornát megelőzően a szervezés keretei között a településen elhelyezésre kerültek a rendezvényre invitáló plakátok, facebook eseményt hoztunk létre (ezen keresztül is reklámoztuk az eseményt); és külön meghívásban részesítettük a községben működő civilszervezeteket, intézményeket:

• Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatát

• Önkéntes Tűzoltó Egyesületet
• Kállósemjéni Sport Egyesületet
• Kállay Miklós Általános Iskolát

valamint, Kállósemjén Nagyközség testvértelepülését a romániai Avasújváros község vezetőségét és futballcsapatát is.

A rendezvény előkészítéseként megvásároltuk a torna díjazásához szükséges serlegeket, érmeket és okleveleket, valamint a gólkirálynak a legjobb kapusnak, és mezőnyjátékosnak járó díjakat (figurákat).

A rendezvény napján délelőtt, megérkezett a színhad-hang- és fénytechnika, amelyet a technikusok folyamatosan készítettek elő az esti programokhoz!
A rendezvény 14 órakor vette kezdetét a megnyitóval, ahol is köszöntöttük a csapatokat, és egyúttal ismertettük a torna lebonyolításának rendjét és a nap további programját.

Az emléktorna lebonyolítását 2 sportbíró segítette. Az egyesület tagsága a mérkőzések ideje alatt felváltva segítette a jegyzőkönyvvezetést, valamint előkészítették az okleveleket is. A felállított rendezvénysátorban előkészültünk az esti vendégfogadásra, padokkal és székekkel rendeztük be a helyiséget. A mérkőzések után a csapatokat vendégül láttuk egy tál étellel, majd ezt követően sor került a díjkiosztásra is. Az eredményhirdetés után a csapatok képviselőivel ellátogattunk a temetőbe, ahol tiszteletünket fejeztük ki elhunyt barátaink sírjánál.

A színpadi műsor 19 órakor kezdődött a Cs. Nagy Akusztik produkciójával. A Diamond együttes tagjaiból alakult zenekar régi magyar dalokat szólaltatott meg a színpadon, természetesen akusztikus feldolgozásban. A Cs. Nagy Akusztik zenekart a Karthago együttes követte a színpadon, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a Kastélykertbe.

A rendezvény látogatottsága a várakozásnak megfelelően alakult. A nagyfokú érdeklődést annak tulajdonítjuk, hogy településünkön igen nagy népszerűségnek örved a futball sport, így nem csoda, hogy erre az eseményre is sok csapat adta le nevezését. A futball tornára nem csak a versenyző csapatok vettek részt, de a nézők is szép számmal kilátogattak.

A koncertek látogatottsága felülmúlta a várakozásokat, hiszen a nagyhírű együttesek több mint 1000 főt vonzottak a nézőtérre.
A rendezvény jó alkalom volt ismerkedésre, generációk találkozására, valamint arra, hogy méltóan őrizzük elhunyt futballista barátaink emlékét. Nagy örömünkre szolgált, hogy a rendezvényünkön családok; fiatalok; középkorúak és idősek egyaránt jól érezték magukat.

Úgy érezzük, hogy a program megvalósítása sikeres volt, de ehhez össze kellett fogni a civil életnek. Nagy segítségünkre voltak a Kállósemjéni Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, akik elősegítették a rendezvény zavartalan lebonyolítását, mindemellett csapatot is állítottak a tornára, valamint az Önkormányzat, aki helyet adott rendezvényünknek. Külön köszönet illeti az Avasújvárosi csapatot, akik önerőből finanszírozták a tornán való részvételt.

Kállósemjén, 2014. augusztus 27.

Erdei Mihály

 Kállósemjéni Polgárőr Egyesület elnöke

Fényképek megtekinthetőek a Képgalériában.

Képgaléria

Hasznos linkek